HANDIG, LEUK, INTERESSANT EN/OF BEZIENSWAARDIG

De Lot is een zeer afwisselend en wat ‘ruig’ departement. De Bouriane, de streek waar Concorès in ligt, wordt gekenmerkt door een haast eindeloze afwisseling van heuvels en dalen, waardoor zich achter elke bocht een verrassend uitzicht openbaart. Het is prachtig in elk jaar­getijde! De Lot heeft een relaxed soort toerisme met behoud van de typisch Franse sfeer.

Klik hieronder voor gedetailleerde informatie op diverse toeristische sites (Frans en Engels):

Site van Office du Tourisme Lot&Dordogne

Site van Office du Tourisme Pays de Gourdon

Toeristische gids met heel veel handige info

DE RUST EN DE RUIMTE, DE VRIENDELIJKE MENSEN, DE PRACHTIGE NATUUR, HET BLIJFT EEN FEEST!


  • Praktisch

Beneden in het dorp is een benzinestation en een supermarkt voor vers brood, croissants en je dagelijkse boodschappen. In Gourdon (12 km) zijn de grote supermarkten, apotheken, ziekenhuis, winkels, restaurants en terrassen. In Saint Germain du Belair (3 km) is een vriendelijke huisarts, een apotheek en een pinautomaat.

  • Sportief

Direct naast het huis beginnen diverse wandelroutes. Gedetailleerde kaarten liggen voor je klaar!

In overleg kunnen wij fietsen/mountainbikes/e-bikes of zelfs een tandem voor je huren, zodat je de omgeving op een andere manier kunt verkennen.

Beneden in het dorp is de gemeentelijke tennisbaan waar je voor € 3,- per uur kunt tennissen. Kaarten verkrijgbaar in het tegenovergelegen café. In de nabije omgeving kun je paardrijden, kanovaren op de Dordogne en de Célé, abseilen en nog veel meer.

Zie ook:

– Wandelroutes in de omgeving

– Fietsroutes door de Lot

Cultuur

De Lot biedt een enorme diversiteit aan bezienswaardigheden waar­onder prachtige wijnhuizen, pittoreske steden, stadjes en dorpen (o.a. Cahors, Figeac, Gourdon, Martel, Rocamadour, St. Cirq-Lapopie), kastelen en de prehistorische grotten van Pech Merle en Cougnac. Vergeet de spectaculaire Gouffre de Padirac niet! Het museum van de wereldberoemde beeldhouwer Zadkine in ‘zijn’ prachtige dorp Les Arques is zeker een bezoek waard!

De Dordogne met minstens even zovele bezienswaardigheden (o.a. Domme, Sarlat, La Roque-Gageac, Bénac, grotten van Lascaux) is vlakbij, je hoeft je dus niet te vervelen.

Zie voor uitgebreide info:

Toeristische plekken in de Lot

Markten

Genieten op de gezellige markten met groenten, fruit en locale specialiteiten. Die van Prayssac (vrijdag), Gourdon (zaterdag) en Cazals (zondag) zijn de bekendste. De vele ‘vide greniers/brocantes’ zijn zeker ook een bezoek waard!

Voor een overzicht van markten:

Markten in de Lot

Voor een overzicht van vide greniers/brocantes:

Vide greniers/brocantes in de Lot

Culinair & Wijn

De wijngebieden van Cahors en verder rond de rivier de Lot leveren heerlijke wijnen en zijn de moeite waard om eens een tocht door te maken. Met zo’n 200 Chateaux en Domaines is er een meer dan ruime keuze om je smaakpapillen te verwennen en te combineren met een heerlijke maaltijd van regionale specialiteiten als foie gras, magret de canard, confit de canard, truffels, Quercy lamsvlees, Bleu des Causses, walnoten, pruimen, melon de Quercy en saffraan. Alles vers van het land.

Restaurants in de Lot:

Restaurants in de Lot